CLATRONIC 2 В 1 MULTICHOPPER – НОВОТО ЦИКЛАМЕНО РОБОТЧЕ

Привет, хора, планирах да започна да пиша в секцията Cookie Box по-нататък
и засега да се концентрирам върху любимата ми козметика – да, ама не.

Преди няколко дни ми се счупи мултичопъра (машинка, която ползвам много често). Още не бях успяла да изпадна в траур, когато брат ми още същата вечер се завърна с нова джаджа и незнайно защо много искам да ви споделя за нея. (Всъщност знам – цикламена е :D). Да припомним – една от целите на този блог е „принцесване“ напук на ежедневието и отговорностите, следователно тук аргументът, че „нещо е цикламено“ е напълно валиден.

Та подготвях си аз едно ревю за маски за лице на Eveline (много са приятни!), но като пристигна цикламеният мини Оптимус Прайм се разконцентрирах и така се роди този пост.

Да ви предупредя – не съм кой знае какъв ценител на марки що се отнася до кухненските уреди (сигурно защото съм cooking-challenged хахах) и в такава покупка ме интересуват главно три неща:

  1. Да си върши работата що-годе прилично.
  2. Да има голяма гаранция – ако нещо се прецака, да ми го поправи друг. :D
  3. Да е симпатичен на вид.

мултичопър4

Определено отговаря на безмилостните ми изисквания, така че ако си търсите нещо такова, смятам че е добър избор.

Дизайнът му е много приятен, усеща се като стабилен уред, елементарен е за употреба, почиства се много лесно, има добра вместимост (предишния беше доста по-малък), засега сме го тествали с банан с прясно мляко, зеле с моркови и ряпа и едно зеленчуково пюре и се справи много добре.

Хвърлих едно око на другите уреди от този клас за цени. Има няколко по-евтини варианта, но повечето са с наполовина по-малка мощност и с доста по-малка купичка. Иначе цената без намаление варира около 40-45 лв. Аз го купих от Kaufland за 30 лв. (на 14.03.2016 г.), т.е. промоцията би трябвало още да е актуална.

Може би се чудите защо вдигам толкова шум за тази машинка. Започнах да я ползвам доста усърдно през последната година и половина, когато бях в пика на процеса на отслабване – повратен момент дали да продължа или да се откажа, защото дяволчето с пълни бузи с бисквити е доста убедителен измамник :D.

Тогава една от много безумни стратегии, които си самоприлагах, беше да опитвам да забавя процеса на приготвяне на храна или да забавя самото ядене. Да си режа, кълцам, пасирам, смесвам и бъркоча какво ли не, за да прекъсна порочния кръг на бързото поемане на голям обем храна.

Идеята е да дам време на мозъка да възприеме различните типове сигнали за ситост и така да намаля порциите (усещането за ситост идва известно време след хранене и точно в този промеждутък прекаляваме с количеството). Като прибавим и факта, че някои присъстващи в този пост авторки обожават да си похапват, стигаме до феноменът „несъзнателно хранене“ (mindless eating), който пък има връзка с емоционалното хранене (emotional eating) – и при двата вида не си физически гладен.

Според мен много голям процент от хората, които имат проблеми с теглото (наднормено или под нормата) са до голяма степен жертви именно на тези два процеса, но повече по тази тема в друг пост.

Другият плюс за включване на чопърчето по време на диета или режим на хранене е, че:

– ще ви подтикне да обръщате повече внимание на консистенцията на храната и цялостния й външен вид.
– ще включвате по-разнообразна и здравословна храна в менюто си.
– ще експериментирате повече.
– и накрая ще изкукате, и ще започнете да си снимате филийките и какво ли още не в Instagram (но да не задълбаваме :D ).

Снимка на първото ми творение (бананов шейк) липсва – лакомата ми душица го унищожи почти мигновено. Хм, сега ми хрумна, че щом троши лед, ще става и за натрошаване на бонбони или бучки захар за украса <3 (но млъкни сърце и си изяж марулята! :D).

Това е от мен засега, приканвам ви да споделите рецепти за бързи и лесни вкусотии с чопър, плюс ако имате подобни стратегии за справяне с апетита. Досега честно казано ми помагаха най-много точно такива самоизпитани психотехники (мое производство и такива на приятели).

С пожелание за хубава вторнишка вечер и добър апетит,
Миша

Ако ви е интересно, можете да харесате страницата ми във Facebook или да ме последвате в Instagram.

One thought on “CLATRONIC 2 В 1 MULTICHOPPER – НОВОТО ЦИКЛАМЕНО РОБОТЧЕ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s